Szolgáltatások
Karbantartás

A gázkészülékek rendszeres karbantartást igényelnek!
Szükségesnek tartjuk, főleg az idősebb gázüzemű fűtő berendezések esetén az évenkénti rendszeres karbantartás elvégzését, mivel ezek a készülékek a korukból adódóan kevesebb biztonsági elemet tartalmaznak, ezért különösen fontos szempont, hogy a berendezés mindig a maximális műszaki állapotban kezdje meg a fűtési szezont.

Elsődlegesen az Önök érdeke, hogy kizárólag biztonságos, tökéletes állapotú berendezéseket üzemeltessenek.

Ön mikor tartotta utoljára karban a gázkészülékeit?
Minden gázkészüléket felelőtlenség több évig karbantartás nélkül üzemeltetni. Ön- és környezete biztonsága érdekében legalább évente javasolt egy teljes körű felülvizsgálat.

Ezen túlmenően egy elhanyagolt készülék energia fogyasztása messze magasabb, mint egy rendszeresen karbantartott készüléké. Az évenkénti rendszeres karbantartás nagy mértékben csökkentheti készülékének gázfelhasználását és működése a lehető legbiztonságosabbá válik.

A tisztított, karbantartott, jól beállított gázkészülék káros füstgáz-kibocsátása is jelentősen csökken, ezáltal környezetünk megóvása érdekében is nagyot lépünk előre.

Javítás

Elsődlegesen FÉG gyártmányú készülékek javításával és szerelésével foglalkozunk. Amennyiben meghibásodna Önnél egy FÉG gázkészülék, FÉG konvektor, vízmelegítő, cirkó vagy hőtárolós bojler akkor hívjon minket bizalommal, és gázkészülék szerelőnk a lehető legrövidebb idő alatt kijavítja készüléke hibáját. Ezen készülékek javításában nagy tapasztalatot szerzett kollégáink állnak az Ön rendelkezésére.

Felújítás

Tevékenységünket az elmúlt években a javításon túlmenően ki kellett bővíteni felújítással is, hiszen a FÉG készülékek átlagéletkora meghaladja a 15 évet. Ezen idő alatt a legtöbb készülék csak karbantartáson, vagy kisebb javításon esett át, ennek következményeképpen készülékek hatásfoka nagy mértékben lecsökkent, gázfogyatása, és szén-monoxid kibocsátása pedig megnőtt.

Mikor van szükség felújításra?
Nem minden esetben indokolt új készülék beszerzése, de ezt kollégánk csak helyszíni állapot felmérés után tudja megállapítani! A felújítás előnyei közé tartozik, hogy olcsóbb, mint egy új készülék vásárlása, ráadásul az engedélyeztetési, átszerelési, bekötési költségek is megspórolhatóak.

A műhelyünkben végzett alapos átvizsgálás során szakembereink az utolsó csavarig szétszedik a készülékeket. Az elhasználódott alkatrészek cseréje után egy általános tisztítási folyamat következik, mely teszt üzemmel végződik.

A teljes körű felújítás néhány napot vesz igénybe, ezért célszerű nyáron megcsináltatni, és nem a fűtési szezonra hagyni.

Vállaljuk konvektorok cseréjét, valamint tisztítását. A tisztítás során leszerelésre és elhozásra kerülnek a készülékek. A konvektor a parapeten keresztül elkoszolódik, a belsejében a por lerakódik, melynek következtében nagy mértékben lecsökken a fűtő teljesítménye.

A műhely munkálatok elvégzése során a készülék tömítései kicserélésre kerülnek, ezáltal a szén-monoxid nem tud a lakó környezetbe távozni.

Keressen bizalommal!
Haragas-Protherm Bt.
Gázkészülékek karbantartása, javítása, felújítása Miskolc és környékén.
06-30/905-5100